Avslaget tungviktsmöte på Etihad Stadium

Av | 20 februari, 2014

Det var ett segt möte mellan Manchester City och FC Barcelona på Etihad Stadium under tisdagskvällen, matchen bjöd inte på någon vidare underhållning och båda lagen spelade mycket passivt. Barcelona lyckades emellertid dra det längsta stråt och kunde efter en kontroversiell straff av Lionel Messi samt ett sent avgörande av Dani Alves få med sig en 2-0 seger inför returen på Camp Nou.

När lotten föll och det stod klart att Manchester City skulle ställas mot Barcelona i Champions League-slutspelet var det många som gnuggade händerna av entusiasm inför ett så pass tungt möte redan i åttondelsfinalen. De neutrala supportrarna fick dock lämna TV-soffan med något av en besvikelse rent underhållningsmässigt. Med storspelare som Lionel Messi, Andrés Iniesta, David Silva och Álvaro Negredo på plan så hade man hoppats på en mera temporik match än vad som visades upp. Och då har man inte ens nämnt den extra kryddan med att Yaya Touré för första gången skulle ställas mot sitt gamla lag.

Matchen blev som sagt avslagen och seg ur en neutral supporters perspektiv. Manchester City visade stor respekt för gästerna och ställde upp med en defensivare uppställning än vanligt och Barcelona drog ned på tempot med sitt tikitaka-spel. Kombinationen blev inget vidare men Barcelona var säkerligen nöjda med hur matchen fortskred eftersom de nu har ett ypperligt läge att säkra en plats bland de åtta bästa.

Det positiva inför returen är emellertid att Manchester City tvingas spela offensivare och chansa mer. De måste göra minst två mål mot Barcelona på bortaplan för att ens kunna få till en förlängning, och det är det inte många lag som mäktat med. Manchester City får helt enkelt hoppas på att deras största stjärna Sergio Agüero hinner bli spelklar till returen för han kommer verkligen behövas om det ens ska kunna bli match av det här mötet igen.

Ett betting-tips som kan vara värt att titta närmre på är spelet på Barcelona som segrare mot Real Sociedad i helgens möte på Estadio Anoeta. Katalanerna har ett odds på 1.36 hos bet365 och det är relativt högt för att vara dem. Ett varningens finger skall dock lyftas för Real Sociedad som ändå parkerar på en sjätteplats i La Liga.