Champions League har kickat igång

Av | 31 oktober, 2016

Svenska fotbollsfans behöver inte sörja att allsvenskan tar slut och vintern kommer, utanför Sverige fortsätter nämligen fotbollssäsongen. En av Europas främsta ligor, Champions League, är redan inne på tredje veckan och dramat är i full gång.

Förra året vann spanska Real Madrid det prestigefyllda mästerskapet och de siktar nu mot en tolfte seger. Men att satsa på seger är de inte ensamma om och det är tunga lag som finns med i de åtta grupperna. Inga svenska lag är med i gruppspelet, men bättre har det gått för grannlandets FC Köpenhamn. Säsongens fotbolls resultat i Champions League kommer med all säkerhet underhålla fans i höst- och vintermörkret.  Oddsen pekar just nu på att Barcelona (4,00) kommer vinna mästerskapet men än är det alldeles för tidigt för att våga sig på en gissning. 

Champions league

Manchester City i fel rampljus

Brittiska media har inte varit nådiga mot Manchester City, tillika de nuvarande ledarna av Premier League. Men det är inte deras prestationer i den engelska ligan som har skapat rubriker, det är i Champions League. Manchester City förlorade stort sin senaste match mot Barcelona på bortaplan med 0–4 och det var ett hårt slag för tränaren Pep Guardiola. Pep, som var tränare för Barcelona i flera år, fick mycket kritik för matchen. Det har även cirkulerat rykten om att han försöker värva Barca-spelare, något som Pep dementerar. Men även om det skulle vara sant skulle det inte vara något fel med, berättade han för media. Barcelona försöker ju värva Manchester City-spelare hela tiden.

Det var däremot inte bara tränaren som fick kritik. Den hårdaste kritiken fick målvakten Claudio Bravo utstå. Redan i första halvlek blev han utvisad efter att ha plockat upp bollen med händerna utanför straffområdet och laget fick avsluta med 10 man på plan.

 

FC Köpenhamn – även kallat svensklaget 

Tyvärr gick inget av de svenska lagen med till gruppspelet. Men det betyder inte att Sverige inte kan få en liten bit av kakan. I det danska laget FC Köpenhamn finns nämligen tre svenskar med. Och det går bra för laget. Även om de förlorade sin senaste match mot Leicester ligger de tvåa i gruppen med 4 poäng. Ludwig Augustinsson, som är en av svenskarna i laget, sa efter matchen att han var nöjd med lagets insats och det var mer otur att Leicester fick in fler mål.

 

Champions League till New York

Det är inte bara européer som är intresserade av fotboll. Även den amerikanska publiken vill följa sporten. UEFAS president, Aleksander Ceferin, berättade tidigare i höst att han absolut kan se att både finaler och semifinaler spelas i den amerikanska staden i framtiden. Däremot kan man inte ta tidsskillnaden i beaktning och matcherna kommer alltid börja 20.45 svensk tid. Idéen om att spela matcher i USA är ännu bara i planeringsstadiet men redan nu har den kritiserats. Flera klubbar och fotbollsexperter har yttrat sitt missnöje över att fotboll idag bara verkar handla om pengar och de anser att en flytt till USA skulle ta död på syftet och känslan med Champions League.