Drömmen om OS-medaljerna

Av | 21 juli, 2016

I skrivande stund är det drygt två veckor kvar till öppningsceremonin för OS i Rio. Men det har inte varit lätt att få ihop herrlandslaget som ska representera Sverige i fotboll. Desto lättare var det däremot att få ihop damlandslaget, även om tränaren Pia Sundhage fick välja noggrant.

OS fotbollslag

Nästan alla biljetter till samtliga gruppspelsmatcher är slutsålda. Bilden kommer härifrån.

.)[/caption]Vi är många som oroligt har skruvat på oss angående U23-laget som ska skickas till Rio. Europamästerskapet har tagit upp rubrikerna i media och det vara ett tag tal om att några av landslagsspelarna skulle ställa upp som de tre överåriga spelarna. Till och med Zlatan funderade ett tag på att ställa upp. Men så blev det inte och efter många om och men presenterade till slut Håkan Ericson, tränaren för U23-laget, vilka spelare som kommer åka till Rio. Det är en osäker grupp herrlandslaget har lottats in i. De möter Japan
, Nigeria
 och 
Colombia och experterna tror att svenskarna kommer knipa en andraplats i grupp B. Damerna kom däremot in i en riktigt tuff grupp. De möter värdnationen samt Kina och Sydafrika. Om du vill betta och spela på fotboll är ett tips att redan nu läsa på om oddsen och nyheterna. Ju mer påläst du är, desto bättre chans har du att förutspå vinst.

Efter 52 "nej", här är herrlandslaget
Det fanns perioder då Håkan Ericson slet sitt hår. Bara dagar innan truppen skulle presenteras ringde två spelare och meddelade att de inte kunde vara med. Med de två samtalen gick antalet "nej" upp till 52. En av anledningarna till att så många spelare avböjt en OS-plats beror på att de just nu är inne i försäsongen. Många spelare spelar i internationella ligor vars säsonger startar i augusti/september. Men Ericson berättar ändå att han känner sig väldigt nöjd med killarna han har fått in i laget och han är övertygad om att de kommer ta sig vidare från gruppen.

Herrarnas OS-trupp består av: 

Målvakter:
Tim Erlandsson
Andreas Linde

Försvarare:
Pa Konate
Adam Lundqvist
Alexander Milosevic
Joakim Nilsson
Noah Sonko Sundberg
Sebastian Starke Hedlund

Mittfältare:
Jacub Une Larsson
Astrit Ajdarevic
Alexander Fransson
Abdulrahman Khalili
Robin Quaison
Ken Sema
Simon Tibbling

Anfallare:
Mikael Ishak
Jordan Larsson
Muamer Tankovic

Reserver:
Jesper Johansson
Alexander Leksell
Ali Suljic
Adnan Maric

Ett starkt damlandslag
Det var ett tufft beslut Pia Sundhage var tvungen att ta. Just nu har vi ett riktigt starkt damlag och det finns flera hungriga spelare som vill visa vad de kan och därför finns det i år med några nya namn. Pauline Hammarlund, en av våra bästa svenska anfallare, fick därför nöja sig med en reservplats. I en intervju berättar hon att det är oerhört jämt mellan tjejerna och att det aldrig har varit en så hård konkurrens om platserna som nu.

Damernas OS-trupp består av:

Målvakter:
Hedvig Lindahl
Hilda Carlén

Försvarare:
Jonna Andersson
Magdalena Ericsson
Emma Berglund
Linda Sembrant
Jessica Samuelsson
Nilla Fischer

Mittfältare/anfallare:
Caroline Seger
Kosovare Asllani
Elin Rubensson
Lisa Dahlkvist
Emilia Appelqvist
Olivia Schough
Lotta Schelin
Stina Blackstenius
Fridolina Rolfö
Sofia Jakobsson

Reserver:
Emelie Lundberg
Amanda Ilestedt
Pauline Hammarlund
Hanne Gråhns