FA-cupens kvartsfinaler

Av | 18 februari, 2015

4505104795_77bc775a59_m Vissa fotbollsligor har uppehåll just nu, såsom Allsvenskan, medan andra spelar på för fullt. Det finns dock nyheter att läsa både om de ligor som har uppehåll, i så fall vad gäller spelarövergångar, skador, träningsmatcher, prognoser inför nästa säsong och så vidare, och om de ligor som fortfarande spelar, exempelvis FA-cupen i England. Vi rekommenderar att läsa fotbollsnyheter på olika bettingbolag, där man kan läsa nyheter om Allsvenskan, Serie A, Premier League, ChampionsLeague, Europa League, Bundesliga, La Liga med mera. Det är väldigt praktiskt att ha alla fotbollsnyheter samlade på samma plats.

En av de hetaste fotbollsnyheterna just nu är nästa runda i FA-cupen, som kommit fram till kvartsfinalerna. Kvartsfinalerna kommer att spelas den 7:e och 8:e mars och består av matcher mellan Liverpool och Blackburn Rovers, Bradford City och Reading, Manchester United och Arsenal samt Aston Villa och West Bromwich Albion. Mest spännande är naturligtvis stormötet mellan Manchester United och Arsenal på Uniteds hemmaarena Old Trafford. Här nedan följer lite information om de olika lagen som deltar i FA-cupens kvartsfinaler.

Liverpool

Liverpool spelar vanligtvis i Premier League och har Anfield som hemmaarena. Klubben grundades 1892 och är en av Englands mest framgångsrika klubbar genom tiderna, då de vunnit den engelska förstaligan arton gånger och har fem Europacup- och Uefa Champions League-titlar.

Blackburn Rovers

Blackburn Rovers grundades 1875 och hade sin storhetstid från 1880-talet till första världskrigets början, då de vann FA-cupen fem gånger och den engelska ligan två gånger. De var med i första upplagan av Premier League 1992 och vann denna liga 1994-1995. 2011-2012 åkte de ut Premier League och spelar sedan dess i The Championship.

Bradford City

Bradford City AFC grundades 1903 och deras största framgång hittills var 1911, då de vann FA-cupen och även kom på femte plats i första ligan. Lagets största framgångar under senare tid är två säsongers spel i Premier League och finalplats i Engelska Ligacupen 2012-2013.

Reading

Reading FC grundades 1871 i staden Reading. Laget kallas för The Royals, då Reading ligger i Royal County of Berkshire. De kom till semifinal i FA-cupen 1927 och vann The Championship två gånger, nämligen 2006 och 2012.

Manchester United

Manchester United grundades 1878 och spelar vanligtvis i Premier League. De blev engelska ligamästare 1908 och 1911. 1968 var United den första engelska klubben som vann Europacupen och var under slutet av 1960-talet ett av Englands bästa lag. United är Englands mest framgångsrika lag, då det blivit engelska mästare tjugo gånger och har vunnit Uefa Champions League tre gånger.

Arsenal

Arsenal FC grundades 1886 i London och är en av Englands storklubbar, som de senaste åren främst kämpat mot Liverpool, Manchester United, Manchester City och Chelsea om herraväldet i den engelska fotbollen.

Aston Villa

Aston Villa grundades i Birmingham 1874 och 1888 deltog de och bildade The Football League. De spelar idag i den högsta divisionen, Premier League, och har sina hemmamatcher på Villa Park.

West Bromwich Albion

West Bromwich Albion FC grundades 1878 och skapade 1888, tillsammans med Aston Villa och tio andra klubbar, The Football League. De spelar dock idag också i Premier League.

Vi ser fram emot spännande kvartsfinaler i FA-cupen!