Fotbollen i Europa

Av | 22 september, 2015

Då Sveriges fotbollsallsvenska går mot sitt slut har samtliga Europa-ligor precis börjat sin säsong. Även om de flestas ögon vilar på Champions League i och med Zlatans återvändo med PSG till den gamla hemma-arenan i Malmö, så är det mycket som händer på planerna på kontinenten.

Men hur ser det ut i de andra ligorna och vad säger oddsen?

La Liga – Spanien

fotbollen i europaI La Liga har man hunnit att spela cirka 4 matcher var och Real Madrid har ledningen över Atlético Madrid och Barcelona. Oddsen visar just nu på att på att Real Madrid och Barcelona fortfarande är starka.

Christian Ronaldo leder redan skytteligan efter att ha gjort 5 raka mål i hemma-matchen mot Granada. Ronaldo går mot sitt 500:e mål i karriären och det med raska steg.

Barcelona möter en säsong utan sin ena mittfältare. Tyvärr åkte Rafinha på bland det värsta som kan hända en fotbollsspelare då hans korsband gick av och han måste opereras. Det var i en match mot Roma, Champions League som han tacklades illa och skadade knät.

Serie A – Italien

Inter har börjat säsongen starkt och ligger för fösta gången på 5 år ensam i toppen efter tre raka vinster. Efter dem kommer Chievro, Sampdoria och Torino, samtliga med 7 poäng. Än så länge är ledningen osäker och det är mycket som kan komma att ske de närmaste veckorna.

Inters tredje raka seger var mot Milan, vilket höjde lagets självförtroende. Milan har gjort sämre ifrån sig, med en vinst och två förluster.

Dåligt väder och skador har varit ett hinder för flera lag, då matcher har fått ställas in. Romas inlånade målvakt Wojciech Szczesny kommer vara borta i 6 veckor på grund av ett brutet ledband i ena fingret.

Ligue 1 – Frankrike

Zlatan inleder sin sista säsong, innan kontraktet går ut, med att hjälpa PSG till ledningen (oddsen för att de vinner serien ligger på 1.10) i Ligue 1. Efter dem kommer Renne, överraskningen Caen och Remis.

Tyvärr har PSG mött sin första måltorka på länge och i den senaste matchen mot Remis blev slutställningen bara 1-1.

Bundesliga – Tyskland

Även om Bundesliga har dragit igång för länge sedan så har det cirkulerats mer i media om flera av lagens arbeten för att hjälpa flyktingarna som har kommit till Europa.

Just nu leder Bayern München efter Dortmund och Wolfsburg. Bayern Münchens odds för at vinna ligan ligger för närvarande på låga 1.003 och det verkar troligt att de kommer att gå mot sin fjärde liga-serie.

Premier League – Storbritannien

Men en ny målkung startar Premier League bra. Odion Ighalo, Watford FC, har redan börjat med att göra 4 mål. Under förra säsongen lyckades han göra 16 mål mellan januari och maj.

Tyvärr har det inte gått lika bra för Liverpools lagkapten Jordan Henderson. Efter att ha varit borta i en månad kommer han nu vara borta ännu längre då han under en träning bröt ett ben i ena foten.

Manchester City leder för närvarande tabellen efter West Ham och Leicester. Oddsen för att Manchester City vinner Premier League ligger på 1.57, medan de två efterföljande har väldigt höga odds.