Fotbollslag

De allra flesta av oss har ett favoritlag inom fotboll som vi hejar fram – har inte du jublat när Anders Svensson i Elfsborg gör mål eller satt inte du bänkad när Kenneth Andersson gjorde mål för Sverige i fotbolls-VM 1994?

Svenska fotbollslag

I Sverige finns det många fotbollslag – vissa spelar i Allsvenskan; som AIK, Djurgården, Elfsborg och Trelleborg, andra fotbollslag spelar i andra divisioner – Superettan, som Hammarby, Assyriska och Syrianska. Ett fotbollslag ska ha bra tränare och lagkaptener, Fredrik Ljungberg är en av de bättre lagkaptenerna genom tiderna och är en sund fotbollsikon för väldigt många. Vi får inte glömma bort att det finns många fotbollslag som inte får den massmediala uppmärksamhet som de förtjänar; som knattelaget, skollaget och andra värdefulla fotbollslag.

Fotbollslag utomlands

Att spela fotboll är något som kan utövas av vem som helst och var helst i världen. Många tänker på fotbollslag som Real Madrid och Mancester United  när man talar om fotbollslag utomlands, men många bra fotbollsspelare kommer från Argentina, Brasilien och det finns många fotbollslag som spelar för att det är roligt med fotboll och inte för att enskilda spelare ska göra individuell karriär.