Fotbollsspelare

En fotbollsspelare är en aktiv del för ett fotbollslag och även om media, fans och publiken uppmärksammar vissa fotbollsspelare mer, så består fotbollslaget av elva fotbollsspelare – för vad skulle ett fotbollslag göra utan sin målvakt, anfallare, mittfältare eller försvarare? För även om många utser Sveriges bästa fotbollsspelare, så är det ett lagarbete och ett samarbete mellan individer och det bör premieras minst lika mycket, som målet att göra mål i en fotbollsmatch.
 

Några fotbollsspelare och fotbollsprofiler:

 • Miiko Albornoz
  Den chilinska landslagsspelaren Miiko Albornoz har under flera år spelat för den allsvenska fotbollsklubben Malmö FF och för Sveriges ungdomslandslag. Han har varit uttagen för både det svenska och det chilenska landslaget inför VM 2014, men valde att enkom spela för Chile. En av Sveriges främsta och bästa fotbollsspelare genom tiderna.
 • Anders Svensson
  En av Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna och är en mycket uppskattad mittfältare i fotbollslaget Elfsborg. Borås "guligan" nummer ett är Anders Svensson och har gjort många framgångsrika insatser för svensk fotboll. 
   
 • Tobias Linderoth
  Med en styrka för att spela fotboll på ett bra sätt är Tobias Linderoth en suverän fotbollsspelare. Under sin aktiva karriär gav han allt för att skapa mål, både på och utanför plan och Tobias Linderoth är i dag tränare för Elfsborgs U17-lag.
   
 • Kennet Andersson
  Sverige grävde guldet som blev till brons i USA sommaren 1994 och Kennet Andersson bidrog till väldigt mycket till de fina, svenska framgångarna inom fotbollen denna sommar. I dag är Andersson en uppskattad kommentator på Canal Plus.
   
 • Zlatan Ibrahimovic
  Kung i Rosengård i Malmö och värvad av flera italienska ligor. Förmodligen är "Ibbe" en av världens dyraste fotbollsspelare, även om han inte bidragit med att göra så många mål.
   
 • Olof Mellberg
  Degerfors, AIK och Juventus har alla Mellberg att tacka för att ha blivit bra fotbollsklubbar. Olof Mellberg har vunnit SM-guld 1998, erhållit Guldbollen och blivit årets back tre år under 2000-talet.
   
 • Tomas Brolin
  Den forne fotbollsproffset, som blev uttagen av FIFA:s världslag 1993, är numera krögare i Stockholm och han har spelat i fotbollslag i både Italien och England.  
   
 • Henke Larsson
  Skånes kung inom fotbolen är Henrik "Henke" Larsson, som spelat i både Barcelona och Helsingborg, blev 2005 den bäste av alla Guldbollen-vinnare genom tiderna, vilket kan vara ett gott tecken på att folk uppskattat hans gedigna insatser för, och inom, fotbollen och vilken god fotbollsspelare han är.