Inför EM – nervositet och förhoppningar

Av | 21 april, 2016

Hela Europa peppar nu inför europamästerskapet i fotboll, som går av stapeln den 10 juni, med en match mellan värdnationen Frankrike och Rumänien. Men vad vet vi så långt om ställningarna i de olika länderna. Är alla i den form de brukar vara eller finns det något lag som inte alls är på topp, något som kan gynna vårt svenska landslag?

Felbedömningar

Det har varit en tung vår för både Irland och Italien. Irland spelade oavgjort mot Slovakien tidigare i år men det var inte bara att de spelade oavgjort som bekymrade laget. Deras stjärnmålvakt Rob Elliot, som hade hoppats vara med som förste målvakt i EM-truppen, skadade knät och blir bort i 6 månader. En katastrof enligt förbundskaptenen Martin O´Neil.

Det italienska laget är inte heller glada. De led sin största förlust sedan 1939 mot Tyskland, 1-4, och chansen att de ska ta sig till final, som för 4 år sedan, verkar just nu långt borta.

Men lag som det har gått bra för är Frankrike, Tyskland och Portugal. Portugal slog världsregerande Belgien med 1-2 och Frankrike värmde upp på hemmaarenan Stade de France mot Ryssland. De vann överlägset med 4-2 och det verkar vara ett självsäkert lag som kommer välkomna resten av Europa i juni – trots att stjärnspelaren Karim Benzema inte kommer vara med.

Det här betyder, bland annat, att man ska vara försiktig när man funderar på att betta, man ska inte vara fördomsfull eller för självsäker, och på bet365 kan du läsa mer om alla de senaste fotbollsnyheterna.

Men hur står det till med Sveriges trupp?

Tja, lite varierande…

Inför EM – nervositet och förhoppningar

Unsplash.

Det svenska landslaget har inte presterat som Erik Hamrén har velat och lagets sista två matcher att visa sina skickligheter har varit tafatta. Den sista landslagsmatchen innan EM slutade 1-1 mot Tjeckien. Matchen spelades inför en nästan osynlig publik i Solna och Zlatan beskrev matchen som tempofattig och avslagen. Frågan är nu hur Hamrén tänker inför uttagningen av sin EM-trupp, som kommer att presenteras den 11 maj.

Brittisk tidning förutspår Sveriges öde

Den brittiska tidningen Daily Mirror har skrivit en artikel om hur de tror de olika länderna kommer prestera. Sverige har hamnat prick i mitten enligt deras bedömning, som är gjord efter spelkvalitet, tränarkvalitet, gruppsvårighet, lottning och kvalfacit. Sverige hamnar enligt tidningen på 12:e plats, vilket har förvånat de svenska journalisterna då de tycker att det är en hög placering för att komma från England. Motiveringen var att, även om det svenska laget är bra, så har Sverige Zlatan, och Zlatan är ändå Zlatan.

Sveriges övriga gruppdeltagare har rankats: Irland – 20, Belgien – 5 och Italien – 4. Tidningen har tippat att antingen Tyskland, eller Frankrike kommer vinna.

Men någonting som vi kan vara säkra på, är att det svenska landslaget i alla fall kommer att bo bra. Redan nu kan man ta sig en titt på hotellen och avundas laget – och hoppas att bekvämligheterna kommer leda till att de presterar extra, extra bra.