Några saker du kanske inte visste om Cristiano Ronaldo

Av | 23 januari, 2017

Cristiano Ronaldo är kanske en utav de bästa fotbollsspelarna i historien och därmed ett namn som de flesta känner till, fotbollsintresserade eller ej. Det finns dock några intressanta fakta som även de mest inbitna fotbollsfansen kanske inte känner till.

 

”CR7” ville inte ha nummer 7

När Ronaldo kom till Manchester United så bad han om att få spela med nummer 28. Hans coach Sir Alex Ferguson ville dock annat: ”Nej, du kommer att bära nummer 7” sa han. Ett tröjnummer som använts av några av de största stjärnorna i Manchester Uniteds historia, såsom David Beckham, Bryan Robson, George Best och Eric Cantona, vilket gjorde att Ronaldo kände en enormt stor press. ”Jag var livrädd då jag visste att Beckham hade burit detta nummer, men jag tog mig an utmaningen och sedan dess har det varit mitt turnummer. Jag har vunnit allt inom fotboll med detta nummer.” Det intressanta med detta är att Ronaldo dessutom är en av väldigt få spelare som gjort sitt tröjnummer till lite av ett varumärke ”CR7”, ett tröjnummer som han från början inte ville ha!

Han blev döpt efter Ronald Reagan

Ronaldo, vars fullständiga namn är Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, har berättat att hans föräldrar döpte honom efter Ronald Reagan eftersom de gillade detta namn och tyckte att det lät kraftfullt. Men hans far var en stor beundrare redan långt innan resten av världen kände till Reagan. ”Ronald Reagan var min fars favoritskådespelare” har han berättat. Sen att Cristiano delar namn med brasilianska Ronaldo, en an världens bästa fotbollsspelare innan Cristiano, är bara en intressant slump.

Mest välgörande atleten i världen

Ronaldo har blivit utsedd till den idrottsman i världen som skänkt mest pengar till välgörenhet. Han har även vunnit ”Athletes Gone Good”-listan på Dosomething.org efter ett flertal donationer till bland annat yngre cancerpatienters operationer och medicinska utgifter samt till ett forskningscentrum vid sjukhuset där hans mamma blev behandlad för cancer. Han har sagt: ”Min pappa lärde mig att om man hjälper folk så ger Gud dig det dubbla tillbaka.”

Han har öppnat sitt eget museum

Ronaldo öppnade sitt eget museum i december 2013 i sin hemstad Funchal, Madeira i Portugal. Museet kallar han för Museu CR7 och där samlar han troféer och andra minnen från sitt liv och från sin karriär. Har han ett stort ego? Ja, kanske, men han är också en viktig global symbol för hela Portugal.

Cristiano Ronaldo

Han är en passionerad pokerspelare

Förutom att ha en stor passion för spelet fotboll så har Ronaldo även en stor passion för spelet poker. Hans passion och hans färdigheter har nu gjort honom till ett proffs i detta sammanhang också. Tillsammans med många andra professionella fotbollsspelare som till exempel Neymar och Pique så gillar han att spela poker på fritiden och även ibland efter matcherna. Ronaldo anses vara en av de mest framgångsrika pokerspelarna från fotbollsvärlden.