Satsa på fotboll från södra halvklotet

Av | 30 december, 2014

Världskarta Joe Behr

Vintern har kommit till Sverige och med den uppehåll i Allsvenskan. Som vi alla vet blev Malmö FF svenska mästare i årets Allsvenskan, för andra året i rad. Enligt Aftonbladet är MFF den första klubben som klarat av den bedriften sedan Djurgården, som tog guld i Allsvenskan både 2002 och 2003. Det är dock inte så förvånande att Malmö tog hem Allsvenskan med tanke på att de har varit i ledning sedan omgång ett.

Nu när Allsvenskan är över för i år gäller det att hitta andra marknader att satsa på. Den som vill ha ett brett urval av marknader inom alla sporter kan med fördel gå till olika sportsidor. Här kan man satsa på en mängd olika sporter, såsom alpina sporter, amerikansk fotboll, backhoppning, baseboll, basket, boxning/UFC, cykel, dart, fotboll, galopp, golf, greyhound, handboll, ishockey, längdskidåkning, lotto, motorsport (formel 1, indy, motorcykel, nascar och övriga motorsporter), skidskytte, snooker, speedway, tennis, trav, virtuella sporter, volleyboll, Australian Rules, badminton, beach volleyboll, bordtennis, bowls, cricket, futsal, gaelisk sport, netball, rugby league, rugby union, surfing, vattenpolo med mera.

Den som föredrar att spela på fotboll behöver dock inte deppa, då det fortfarande finns många olika ligor att satsa på. Champions League är i full gång och likaså ligorna i Storbritannien, Italien, Spanien, Tyskland, Frankrike med mera. Något som är speciellt roligt just nu är dock att satsa på ligorna från södra halvklotet. Till skillnad från Sverige och resten av länderna på norra halvklotet är det nu mitt i sommaren på södra halvklotet och ligorna har kommit ungefär halvvägs.

De två ligorna vi rekommenderar att spela på från södra halvklotet är Australien (inklusive Nya Zeeland) och Sydafrika. I Australien kan man spela på A League och i Sydafrika på South Africa Premier. Just nu ligger Perth Glory i ledningen i Australiens A League, men strax därefter ligger Melbourne Victory, Adelaide United, Sydney FC och Wellington Phoenix. Därefter är det en bit ner till resten av lagen, men som vi alla vet kan allt hända, så det är bäst att läsa på om lagens dagsform innan man bestämmer sig hur man ska satsa.

I Sydafrikas Premier League leder Kaizer Chiefs överlägset, så att det är svårt att se att de skulle förlora sina matcher, men man vet ju aldrig. Efter deras ledning är det dock desto jämnare mellan bland andra Bidvest Wits, Mamelodi Sundowns, Ajax Cape Town, Orlando Pirates, Maritzburg Utd, Black Aces, Chippa United och Polokwane.

Eftersom både den australiensiska och den sydafrikanska fotbollsligan är relativt okända för gemene svensk gäller det att läsa på om ligorna innan man satsar sina pengar. Det kan vara relativt svårt att hitta dagsfärska nyheter om dessa ligor på svenska, eftersom de flesta svenska fotbollssajter inte är så intresserade av just dessa ligor. Vårt tips är då istället att söka informationen på engelska, eftersom man då hittar så väl australiensiska som sydafrikanska nyhetskällor. Ofta skriver också fotbollssajter från Storbritannien om dessa två ligor, eftersom både Australien och Sydafrika tillhör det brittiska samväldet, Commonwealth.