Skadefri kropp – så kan du arbeta proaktivt!

Av | 18 augusti, 2018

Att göra en Neymar har blivit en av sommarens stora snackisar som resulterade i ”Neymar challenge” som gjorde parodier av fotbollsspelaren Neymars alla filmningar på fotbollsplanen. Även om Neymar kan ha fått lite ont i samband med närkontakt med andra fotbollsspelare på planen, kan fotbollsspelare skadas i samband med fotbollsmatcher.


Neymar Challenge blev en populär aktivitet i samband med 2018 års fotbolls-VM i Ryssland

Proaktivt arbete för skadefri kropp

För att förebygga och eliminera skaderisken i samband med fotboll, gäller det att kunna arbeta proaktivt i samband med både träningen och själva matchen. För skaderisken är vanligt förekommande inom fotbollen, vilket beskrivs närmare på forssabk.se, och skador på alla delar av kroppen kan uppstå, både i samband med och utan närkontakt med andra fotbollsspelare.

Proaktivt sätt för att undvika skador på kroppen är att ha bra uppvärmningar i samband med fotbollsspel. Genom bra uppvärmningar mjukas kroppens muskler upp på ett bra sätt, som att få i gång en bra andning, genom intervallsövningar och jogging, och benmuskler, genom knäböjsövningar, är två inslag som kan vara öka cirkulationen i blodet och för att få musklerna i kroppen att mjukna för att kunna användas på ett bra sätt i samband med fotbollsspelet.

Neymar känd som en filmare

Neymar känd som en filmare…

Rätt läkarvård vid skador

Men även en fotbollsspelare kan få skador på kroppen i samband med både sin träning och i samband med en fotbollsmatch. Då är det bra att läkare kan rycka in och hjälpa till att undersöka kroppen och dess muskler för att se om fotbollsspelaren kan fortsätta spela eller inte. Ofta räcker det med att ge lite muskelmassage för att mjuka upp vissa specifika muskler och det är därför vi åskådare kan se en fotbollsspelare springa in på plan efter någon minut. Att det sedan ibland kan förekomma filmningar från fotbollsspelare som Neymar är något som förmodligen alltid förekommer, men då påverkas inte arbetet i sig för en skadefri kropp.

En skadefri kropp och ett proaktivt arbete för undvikande av skador kräver ett både kortsiktigt arbete och ett långsiktigt arbete. Ett arbete som ibland kräver läkemedel som antingen är ordinerad av en läkare eller som kan köpas receptfritt på valfritt apotek eller genom ombud som säljer receptfria läkemedel. För visst kan fotbollsspelare som Andreas Granqvist, Ronaldo och Neymar att ha ont i huvudet eller ha hösnuva och då kan det vara bra att kunna ta sig en huvudvärkstablett eller nässpray. Om receptfria läkemedel går det att läsa mer om alternativ på receptfrimedicin.com.

Även om det finns receptfria läkemedel så är sund träning och bra kosthållning viktigt och en bra grund för långsiktigt arbete för att kunna bli bra inom fotbollen och med en sund hälsa. Det är en viktig faktor att tänka på och är A och O för att kunna eliminera olika skaderisker som kan förekomma. Och skulle det vara så att olyckan är framme, så är det bra om det finns bra försäkringsskydd att tillgå, hör gärna med ditt försäkringsbolag om vad som gäller för dig och vad som kan behövas kompletteras, dels för vad som gäller vid akut sjukvård, dels för vad som gäller för rehabilitering. Och det viktigaste – njut av din träning och ditt spelande av fotboll, så behöver du inte utsättas av någon Neymar challenge. 😊

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.