Svenskt guld i fotbolls-VM?

Av | 12 februari, 2014
Albornoz vs Ronaldo

En final mellan Albornoz och Ronaldo?

Sverige gick inte vidare till fotbolls-VM 2014, efter en dramatisk match mot Portugal där Christiano Ronaldo gjorde Portugals alla portugisiska mål till det svenska landslagets förtret. Det kan ändå bli ett svenskt guld i fotbolls-VM!

Miiko Albornoz är Malmö FF:s fotbollsstjärna som fick möjlighet att spela i det svenska fotbollslandslaget, efter att blivit uttagen till landslaget i januari 2014. Albornoz valde dock att tacka nej till svenskt fotbollsspel, till förmån till att spela i det chilenska fotbollslandslaget. Albornoz såg större potential att utvecklas och få möjlighet att visa sin kompetens inom fotbollen i ett landslag där fotbollen står i fokus. Chile har möjlighet att spela under sommarens fotbolls-VM, vilket innebär att det, genom Albornoz, finns möjlighet att Sverige indirekt kan få ett VM-guld i fotbollens sommarfest och där Zlatan Ibrahimovic inte står i centrum. Tänk dig ett fotbolls-VM där Miiko Albornoz och Cristiano Ronaldo spelar mot varandra i finalen. Se vägen till VM på VM-fotboll.se/grupper för att se hur vägen till finalen ser ut.

Tänk dit ett fotbolls-VM där Chile spelar mot Portugal i finalen. Tänk dig att Chile vinner denna final. Genom en vinst för Chile, så hamnar VM-guldet indirekt till Sverige, där Albornoz får hålla guldmedaljen. Visst vore det kul om Sverige, trots sin förlust mot Portugal, kan få en vinst i fotbolls-VM?