Träningstips: Jakten på bollen!

Av | 19 april, 2014

Det finns olika sätt att bli bra fotbollsspelare och det gäller att du håller dig i form, både på och utanför planen, när det gäller den fysiska och psykiska hälsan!

Att träna kroppen är viktigt för att du ska hålla dig i form och må bra i både kropp och själ och det finns många träningstips för att du ska kunna nå sunda framgångar inom fotbollen. Målet behöver inte vara att du blir uttagen av Erik Hamrén i det svenska fotbollslandslaget, utan att du känner dig att du mår bra i samband med att du spelar fotboll.

Ett träningstips är att du springer i skogen med en viss kontinuitet, en-två gånger i veckan, med en fotboll som du har olika övningar med. Kasta i väg fotbollen när du springer upp för en backe och se till att du får tag i den innan den åker ner för backen. Gör detta x antal gånger tills du känner att du har en sund känsla och känner dig utmattad på ett positivt sätt – då har din träning gett resultat. Jakten på bollen är ett praktiskt träningstips som kan utövas av alla, män som kvinnor, unga som gamla, eftersom det är en övning som inte kräver mer än två ben och en fotboll.